(ВІДЕО) Ретельно, виважено та під прикриттям – прикордонники готуються до ближнього бою

НАЗАД
03 травня 2024 13:23

Подолати мінні поля, зайти в траншею та зачистити кожен кут – завдання із зірочкою. Тут без фізичної витривалості, дисципліни та ретельного плану не обійтися. Саме тому бійці Донецького прикордонного загону постійно відточують свої штурмові навички під час бойового злагодження. Керують ними інструктори з вагомим бойовим досвідом за плечима, тому підготовка максимально наближена до реальних умов на передовій.

Дії на полігоні розгортаються швидко: заїзд ББА (бойового броньованого автомобіля), висадка піхоти, зачистка, доповідь. Все відбувається під пильним корегуванням з дрона. Далі військові займають зачищені позиції та ведуть оборонний бій під вогневим прикриттям.

– Навчання проходить комплексно: по груповій зброї, по злагодженню, штурмах і відходах з окопів. Працюємо з різних видів зброї. Такі злагодження корисні тим, що весь підрозділ бере участь у відбитті ворожих атак та штурмах. Відповідно, кожен знає свою позицію і що конкретно має робити в тій чи іншій ситуації, – розповідає інструктор Ігор.

Основна мета кожного бойового злагодження – навчитися працювати в команді та довести дії до автоматизму. Під час штурму, часу на роздуми обмаль, тому алгоритм має відкластися на підсвідомому рівні. Для цього інструктори з бойової підготовки ретельно аналізують помилки в роботі кожного військового та пропрацьовують їх на місці.

– У бойових умовах ми завжди повинні бути на крок попереду. Без тренувань цього досягти неможливо. Бойове злагодження показало досить високий рівень підготовки наших бійців. Найкращі результати продемонстрували хлопці, котрі пройшли навчання в державах-партнерах: Великій Британії та Франції. Результатом ми задоволені. Злагодження пройшло успішно. Разом до перемоги! – зазначає інструктор.

Як все було, дивіться детально у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси